1.jpg

Ik ben zo blij met mijn verzameling vegan kookboeken dat ik ze graag met de wereld wil delen. The Vegan Stoner is een fantastische blog met makkelijke recepten en bijbehorende illustraties, super leuk! Ik was dan ook heel blij toen ik erachter kwam dat ze een gelijknamig kookboekje hebben gepubliceerd. Ook het kookboek is een aanrader, hierbij de review!

2.jpg

Sommige kookboeken bevatten ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord en dat kan soms best lastig zijn. Het mooie aan het concept van The Vegan Stoner is dat de ingrediënten niet opgesomd zijn in een saai lijstje, maar in kleine tekeningetjes zijn weergegeven. Super leuk én handig!

Verder bevat de ingrediënten zelden iets wat moeilijk te krijgen is of wat je na aanschaf voor een specifiek recept nooit meer gebruikt. Mochten er bepaalde kruidenmixen gebruikt worden staat achterin het boek ook aangegeven hoe je deze zelf kan maken. Ook staan er pagina's vol met 'how to's, bepaalde vegan vervangers achterin het boek en worden de standaard hoeveelheden die gebruikt worden ook duidelijk uitgelegd met leuke tekeningen. Hoewel het maar een klein kookboekje is qua formaat, is het informatief gezien wel heel compleet.

Hierboven twee van mijn lievelings recepten uit het boekje.
De quiche maakte ik van de week met een variatie aan groentes, zie foto hier onder.
Het leuke van dit soort recepten is dat je heel goed zelf aanpassingen kan maken in bijvoorbeeld welke groentes of kruiden je gebruikt.In het boekje zelf staan ook al alternatieven bij de recepten genoemd om lekker mee te variëren.

De Enchilada's zijn super makkelijk te maken, bij mij favoriet met een groene salade ernaast. Helaas wordt er in Nederland geen kant en klare pompoenpuree verkocht, dus maak ik eens in de zoveel tijd een grotere hoeveelheid om in te vriezen. Heel lekker bij veel gerechten en komt ook regelmatig voorbij in dit koekboek.

1_1.jpg

Al met al is dit een super toegankelijk kookboek (ook voor de beginnende vegan) met ontzettend leuke illustraties en handige informatie over onder andere kruiden en technieken. De recepten zullen voor de echte health freaks een beetje teveel van het goede zijn, er wordt puur gekeken naar 'wat is lekker?' en niet naar 'wat is gezond?'.
De indeling is verder wel heel erg on-Nederlands, zo staan er recepten in het ontbijt hoofdstuk die ik eerder tijdens het avondeten zou bereiden haha.

Als je daar doorheen kan prikken en creatief kan omgaan met de recepten is dit zeker een aanrader.

Xoxo Shelley

Gesprek laden