1.jpg

Voor ons 2-jarig samenzijn trakteerde mijn superlieve vriendje me op een vegan kookworkshop. Zo vertrokken we afgelopen zaterdag met de trein naar DopHert in Amsterdam. Hij had geen betere plek kunnen uitzoeken en wat baal ik dat ik niet wat meer in de buurt woon om vaker te genieten van de heerlijke taartjes, chai lattes en lunches die ze hier serveren.  

Tot grote opluchting van vriendlief gingen we tijdens de workshop gezamenlijk aan de slag. We waren in totaal met z'n 10en (4 mannen, leuk!!) en we hebben in drie uur tijd vegan croissants, kimchi en seitan leren maken, alles helemaal from scratch

PicMonkey_Collage.jpg

Laura (één van de eigenaren) liet ons verder ook zien (en proeven) hoe makkelijk je in een oude pan thuis van alles zelf kan roken. Zo rookten we tempé, tofu, avocado en een tomaat op zwarte thee en laurierblad in minder dan 10 minuten. Ik ben niet zo van de rooksmaak, maar ik vond de avocado toch wel heel lekker!

Na afloop hebben we nog goed ingeslagen om de treinreis terug te overleven. We namen drie verschillende smaken donuts mee, waarvan ik helaas de smaken ben vergeten. Ik vond de oranje in ieder geval super yummie en mijn vriend vond de chocoladesmaak het lekkerste. Zoals hierboven te zien is kochten we ook twee stukken red velvet cake. O-M-G DopHert, kunnen jullie die voortaan ook bij mij thuis komen bezorgen?? De frosting was echt super lekker, de taart was de volgende dag dan ook al op haha!

#

Kiiijk, onze mooie kimchi potjes! Ik kan niet wachten om het over drie weken te proeven. 

Hieronder nog even een foto van mijn vriend in actie haha. We maakten croissants met laagjes en hier mogen we ze eindelijk oprollen na twee uur rollen, vouwen, wachten en rijzen.

#

DopHert is echt heel leuk en de workshop is zeker een aanrader.
Elke maand worden er meerdere verschillende workshops gegeven. Klik bij interesse hier voor de website.

Xoxo Shelley