b.jpg

Aaah ik ben altijd zo blij als er leuke festivals of evenementen zoals het Foodfeest in Delft worden georganiseerd.

Ik was dan ook zeker van de partij bij dit leuke streekmarktje waar allemaal ambachtelijke producten van lokale ondernemers werden verkocht. Verder waren er voor jong en oud meerdere workshops om aan deel te nemen en kon je je honger stillen bij een variatie aan foodtrucks. Het goede weer was ons ook gegund die dag, echt super!

c.jpg

We beginnen deze mooie dag goed met een ontbijtje in het weiland inclusief live jazz bandje. Ik had vooraf aangegeven vegan te eten en daar was echt super rekening mee gehouden! Het ontbijtje bestond uit broodjes met kaas en vleeswaren en in plaats daarvan kreeg ik (veel!) verse hummus en wat extra vers fruit. Verder kreeg iedereen een schattig glaasje met granola, vers fruit en (bij mij soja) yoghurt. Er waren verse sapjes, thee en koffie, waarbij zelfs aan de soja melk was gedacht. Tijdens het ontbijtje werden er chocolade brownies uitgedeeld en kreeg ik een schattig dadel/kokos bonbonnetje. Samen met de muziek en het zonnetje echt super dus!

e.jpg

We hadden ons 's middags op gegeven voor de wildpluk wandeling, dus na het ontbijt was er nog ruim de tijd om langs de kraampjes en foodtrucks te wandelen. Ik scoorde wat lekkere verse noten, zoete vegan lekkernijen, heerlijk gekruide bio zongedroogde tomaatjes en sloeg mijn wekelijkse groentevoorraad in bij de groenteboerin.

De wildplukwandeling was super leuk! Voor mij is de wereld van wilde kruiden plukken helemaal nieuw, dus ik heb een hoop nieuwe dingen geleerd die ik binnenkort maar eens in de praktijk ga brengen. Als kers op de taart maakten we van onze eigen geplukte kruiden heerlijke pesto's die we daarna zelf mochten opeten, yum! De workshop werd georganiseerd door Tanja Hilgers, die niet alleen heerlijk enthousiast kon vertellen over welke planten lekker zijn om te eten, maar ook over de natuurgeneeskundige werking ervan. Super leuk en leerzaam dus.

 • Mijn vegan ontbijtje

  Mijn vegan ontbijtje

 • Kijk wat een leuke tasjes op de achtergrond!

  Kijk wat een leuke tasjes op de achtergrond!

 • Wilde pesto!

  Wilde pesto!

 • Taartjes <3

  Taartjes <3

Ik hoop dat ze dit festival de komende jaren blijven organiseren. Het minst leuke was dat het zó druk was, dus wat mij betreft zou het zelfs iets uitgebreid mogen worden. Nog meer (vegan!) foodtrucks bijvoorbeeld hihi.

Op naar nog meer leuke hippe Delftse evenementen!!

Xoxo Shelley


Gesprek laden