#

Ik hou van vegan koken (en eten), dus plaats ik regelmatig foto's van de fabricaties die uit mijn mini studentenkeukentje tevoorschijn komen op instagram. Lekker low-key en misschien een inspiratiebron voor wat je vanavond gaat eten?

Hierboven heerlijke, maar super simpele BBQ tofu burgers met de kimchi die we maakten tijdens de DopHert workshop.

#
#

De rauwe karamel-walnoten taart was super yummie!! Wel redelijk prijzig door de grote hoeveelheid dadels en noten, maar dan heb je ook wat!

Pompoen enchilada's van de The Vegan Stoner. De mensen achter TVS zijn mijn helden! Super leuke duidelijke illustraties bij alle recepten en alles is zó makkelijk te maken.
Om het een beetje gezond te houden maakte ik er een groene salade met zonnebloempitjes.

#
#

Super lekkere gezonde en mega zoete snack dit! Medjool dadels met een friszoete appel en kaneel, love it!

Heeeerlijk deze hummus met shakshuka en volkoren pitabroodjes van de Groene Meisjes.

#
#

Hmmm weer een appelsnack, deze keer met dadel 'karamel'dip van Raw. Vegan. Not gross.

Één van mijn favoriete zelfgemaakte pesto's is de pompoenpitpesto van Gwyneth Paltrow uit (H)eerlijk. Super lekker samen met een hoop veggies en pasta (in dit geval gebruikte ik orzo) afgetopt met verse biolgische rucola yumyum.

#
#

Het leven van een vegan werkend bij een Indisch eetcafé gaat niet over rozen haha! Ik maak hele lange dagen waarbij ik op werk ontbijt en avondeet, dus ik kom 's ochtends altijd aankakken met een heel voedselpakket. Meestal iets in de trant van: smoothie als ontbijt, soja- of amandelmelk mee voor een lekkere plantaardige cappuccino, fruit, speltboterhammen met een spread/hummus/avocado en tomaatjes en een 'restje' avondeten van een van de voorgaande dagen.

Dit recept staat op de veganchallenge website: gnocchi met gegrilde paprikasaus en kikkerewten.

#
#

In de oven gebakken kikkererwten met pita chips, relish en tahini munt yoghurt, yumyum.

Mijn variatie op de 'good nooles' van Rens Kroes. Met vegan shrimps van de toko, super lekker!


Ik denk dat hierboven wel te zien is hoe gevarieerd je kan eten als veganist en dit zijn nog maar een paar voorbeeldjes. Ik kook zelden 2x hetzelfde omdat er zoveel recepten zijn die ik uit wil proberen!!

Xoxo Shelley


Gesprek laden