gardentip_bc53715082_n.jpg

Mijn persoonlijke dilemma dit jaar: een echte kerstboom kopen of een neppe kerstboom aanschaffen?

Dit jaar wonen wij voor de eerste keer in een huisje groter dan 20 vierkante meter. Aangezien ik een echt kerstmens ben wil ik daar gebruik van maken en het huis versieren rond de feestdagen met -onder andere- een mooie kerstboom.

Bovenstaande opties zijn allebei helaas niet zo duurzaam. In mijn geval bood zich al snel de ideale oplossing aan (oma wil geen kerstboom meer in huis, dus we kunnen haar nep boom inclusief verlichting overnemen), maar voor wie zich in hetzelfde dilemma bevindt zonder lieve oma heb ik de perfecte oplossing gevonden, namelijk een kerstboom adopteren.

Bij adopteer een kerstboom kan je op 16 verschillende locaties een boom adopteren vanaf 6 december en deze na de feestdagen weer terugbrengen zodat de boom weer terug geplaatst kan worden en de rest van het jaar buiten door kan groeien. De bomen worden genummerd, waardoor je dezelfde boom weer voor het volgende jaar kan reserveren en de boom echt een levend onderdeel van de kerstdagen wordt, hoe leuk is dat?

Spar.jpg

Wat is er dan precies zo duurzaam aan dit initiatief? Ten eerste zijn de adoptie kerstbomen biologisch gekweekt, kunnen deze bomen in tegenstelling tot andere conventioneel verkochte kerstbomen wel vijf jaar meedraaien en dragen ze een Europees EKO keurmerk.

Door de zestien verschillende uitgiftepunten wordt het aantal gemaakte kilometers om een boom op te halen zo veel mogelijk beperkt en daardoor de CO2 uitstoot per boom zoveel mogelijk verkleint. In enkele regio's worden de bomen zelfs per elektrische auto thuis bezorgt. Bovendien zijn de adoptieprijzen heel erg vriendelijk. Zo betaal je jaarlijks ongeveer tussen de 10 en 50 euro exclusief statiegeld. Dit bedrag is afhankelijk van de lengte van de boom. Adoptiebomen zijn er vanaf ongeveer 80 cm tot en met 2 meter. Het statiegeld krijg je terug wanneer de boom heelhuids weer wordt ingeleverd, zorg dus goed voor je boom!

Heb je (dit jaar) ook nog geen boom in huis gehaald? Klik dan op deze link om te zien of er een uitgiftepunt bij jou in de buurt is.

Ga naar www.adopteereenkerstboom.nl voor alle informatie over het adopteren.

Fijne feestdagen gegarandeerd!

Xoxo Shelley


Gesprek laden